Simmet

Smådjurshälsan i Vinslöv erbjuder sim för din hund i en av Sveriges största hundbassänger. Bassängen är 8 x 4 meter och är 1,30 djup. Vi håller en vattentemperatur på 24C. Detta för att en hund i rehabilitering ska finna temperaturen behaglig, samtidigt som den energiska aktiva hunden inte ska bli överhettad.

Simträning är ett ypperligt sätt att, till exempel, få en led-opererad hund snabbt återhämtad.

 

Flytvästar
För den unga hunden under den känsliga tillväxtfasen eller för den aktiva sporthunden under lågsäsong för att bibehålla kondition och muskelstyrka. Alla hundar är välkomna!

Vi lägger upp simningen allt efter dina önskemål och din hunds behov.
Första gången du kommer till oss för friskvårdssimning får du en introduktion med all hjälp du och din hund kan behöva.
X

 

Dick Höglund

Nedan:
Jenny Damm med, numera multichampion, multivinnaren i agility Away To Me Miss Lilli ”TeamLilli” simmar hos oss! Lilli ägs av Jeanette Johansson.

En hund med problem i armbågar- bog eller höftleder bibehåller sin rörlighet och kan få vara smärtfri med hjälp av simträning. Man kan till och med minska behovet av kirurgiska ingrepp.

För den hund som har påbörjat viktreducering är simning ett skonsamt sätt att komma i form utan överdriven belastning på ben och leder, samtidigt som kondition och balans utvecklas.

Simmet på Smådjurshälsan

 

Känner du att du vill ha hjälp fler gånger så hjälper Dick gärna till, tills ni känner er mogna att simma på egen hand. Du kan naturligtvis få hjälp alla gånger.

Har du en hund som simmar för rehabilitering diskuterar vi fram bästa lösningen för dig och din hund.

Smådjurshälsan

Kontaktuppgifter
Smådjurshälsan
Björkhagavägen 4
288 32 Vinslöv

Tel: 044-808 20
Telefontid: 8.00 -18.00

GPS-kordinater:
N 56.10401 E 13.90313

Öppettider:
mån: 13:00 – 18:00
tis – tor: 11:00 – 18:00
fre: 13:00 – 18:00