Molle
Låt oss berätta historien om Molle, en sheltland sheepdog på snart 12 år.

Molle har sedan unga år haft ett mycket avvikande rörelsemönster och matte har sedan lång tid fått kommentarer om hundens ”konstiga gång”. Vanans makt är stor och Molles familj vande sig med att hunden hade ett eget rörelsemönster. När så Molle blev äldre dröjde det ett bra tag innan ägarna fattade misstankar om att allt inte var som det skulle. Några sporadiska veterinärbesök genom åren där veterinären påpekat och gett tips, men ni vet hur det är, tiden rinner iväg och saker och ting blir inte gjorda.

Så en dag blev Molle akut sämre. Helt plötsligt bar inte benen längre och han verkade ha mycket ont. Molle togs akut till djursjukhuset i Hässleholm. Kraftiga förändringar på båda armbågarna sågs på röntgen och Molle var mycket ovillig att böja och sträcka på de flesta leder i både fram- och bakben. Matte fick nästan panik. Något måste göras! Han fick starka mediciner som gjorde Molle dåsig och trött. Men veterinären på djursjukhuset föreslog också att matte skulle prova rehab-träning. I mitten av april -16 kom Molle och matte Jeanette till Smådjurshälsan.

S: – Molle har nu simmat frekvent och regelbundet sen du kom till oss med honom. Vi satte in Cartrophen-injektioner, det nya kosttillskottet Yumove Advance, Molle fick ett viktreduceringsschema och du kunde ta bort de starka medicinerna. Hur känns det i dag?

J: – Jag känner mig lycklig! Molle har blivit som en ny hund. Hans steg har blivit mycket spänstigare och han är nere i sin idealvikt.

S: – Hans förändrade, stela leder, kan vi ju inte göra något åt, men de andra lederna som blev överbelastade och de spända musklerna är ju mycket smidigare nu.

J: – Du rekommenderade ju också att vi skulle klippa honom i somras. Det tyckte han var jätteskönt. Det blir ju också mer lättskött nu när han simmar så ofta. Nu vill han leka och busa som han inte gjort på många år.

S: – Det känns skönt att vi har kunnat hjälpa Molle att få ett rörligare liv även när han är gammal. Det är ju lätt att tro att man inte kan göra något för den äldre hunden. Men Molles historia visar i allra högsta grad att även en gammal hund får det mycket bättre med simning och anpassad träning.

J: – Vi är SUPERNÖJDA! och Molle också. Han blir glad när han märker att vi ska till Smådjurshälsan och simma. Vi är så glada för allt hjälp vi har fått av dig, Monika, och Dick, ni har gjort ett jättebra jobb.

Smådjurshälsan tackar och önskar Molle flera friska år på sin ålders höst.