Mido
Smådjurshälsan vill ta tillfället i akt att berätta om Mido, en blandrashund som väger ca 12,5kg.
Han har sedan maj 2015 haft problem med sin rygg och sina bakbensrörelser, han har blivit undersökt och behandlad både på Helsingborgs- och Hässleholms djursjukhus. Senaste besöket i Hässleholm var i mars i år och han kom till oss i september 2016. Smådjurshälsan ställde några frågor till Midos matte Marita.

S: -Vad hade du för förväntningar, på oss och på träningen när du kom till oss första gången?

M: – När jag kom första gången var jag mycket ledsen. Hunden var i mycket dåligt skick, ville inte vara med familjen, gick med hängande huvud på promenader, tappade balansen då och då, eftersom han rörde sig mycket stelt och styltigt. Jag hade mycket låga förväntningar och famlade efter ett sista halmstrå för hunden. Vi var mycket oroliga för att vi skulle vara tvungna att avliva Mido.

S: – Jag försökte ge dig lite förhoppning, genom att föreslå simträning, vibrationsmassage, cartrophen-injektioner (en form av ledsmörjande läkemedel) samt att Mido fick möjligheten att prova på det nya kosttillskottet YuMove Advance. Nu har Mido simmat hos oss fem gånger, hur tycker du att det har gått?

M: – Det har gått jättebra! Långt över våra lågt ställda förväntningar. Mido är mycket mer social med familjen, han vill vara med oss mycket mer än tidigare. Han är mycket gladare på promenaden, mycket spänstigare i stegen och tappar inte balansen som han kunde göra tidigare. Han har till och med galopperat i parken, något som han inte gjort på mycket länge. När han går, bär han huvudet högre och krummar inte med ryggen som han gjorde tidigare. Det har blivit så mycket bättre, och det har gått så fort.

S: -Hur ser du nu på er framtid tillsammans?

M: -Jag ser att framtiden är god för Mido, håller han sig på denna nivån och kanske till och med ännu bättre så hoppas jag han får vara en familjemedlem i många år framöver. Jag kommer att underhålla detta koncept med simning, spruta, kosttillskott och specialmat så han har de bästa förutsättningarna. Jag är så glad och nöjd att han mår så mycket bättre och att jag har fått god hjälp av både dig och Dick.

Smådjurshälsan önskar er fortsatt lycka till för en rörlig och hälsosam framtid